Słodycze na tacy

Bistro Ferpley Bosch w Warszawie

Bistro Ferpley Bosch oferuje codziennie pyszne śniadania, lunche i domowe obiady. Dla łasuchów mamy własne i zawsze świeże wypieki, a w naszych ciastach można się zakochać.  Każdego dnia przygotowujemy nowe menu, aby nasi goście mogli cieszyć się urozmaiconą dietą. Dania przyrządzamy wyłącznie z najlepszych produktów. Wnętrze naszego lokalu jest wygodne i klimatyzowane, miło spędzać tu czas przy smacznych posiłkach. Kantyna zaprasza we wszystkie dni tygodnia, poza weekendami. Czekamy na pracowników firmy Bosch, jej współpracowników oraz gości. Jesteśmy do dyspozycji i zawsze słuchamy uwag klientów – bierzemy je pod uwagę przy ustalaniu menu.

Kontakt mailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Kontakt telefoniczny: kom. 575 004 115

 

Słodycze na tacy

 

Przystawki na tacy

Bistro Ferpley MKiDN w Warszawie

Gotujemy przez cały dzień i… na cały dzień! Bistro Ferpley MKiDN zaprasza pracowników Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego oraz ich gości do kameralnego lokalu w prawym skrzydle podziemnej części budynku. Na wstępie, kilka słów o naszej kuchni. Śledzimy światowe trendy żywieniowe, gotujemy smacznie i zdrowo, korzystając z najlepszych produktów. Codziennie przygotowujemy nowe menu, opracowane według najlepszych polskich oraz światowych receptur. Nasze śniadania, lunche i obiady są pożywne i urozmaicone. Przyrządzamy pyszne desery, a także pieczemy smakowite, domowe ciasta, których nie powstydziłaby się najlepsza gospodyni. Warto nas odwiedzić, by dobrze zjeść. Zapewniamy, że z naszego bistro nikt nie wyjdzie głodny!

Kontakt mailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Kontakt telefoniczny: kom. 508-050-186

Krakowskie Przedmieście 15/17

00-071 Warszawa

ikona facebookBISTRO MKiDN

"Bufet Ministerski" - tak okoliczni użytkownicy biur i mieszkańcy i nazywają Bistro Ferpley w MKDiN - w Gazecie Wyborczej pisali kiedyś, że tak smacznie i tanio nie ma nigdzie w śródmieściu!  

Zobacz więcej

 

słodycze na tacy

 

 

Lunch wydawany od godz. 12.00  

 Czwartek  28 sierpnia 2025 r

Zupa   

Grochowa/ Szpinakowa ( vege ) - 7,00zł

Chłodnik - 12,00 zł 

Danie dnia - 20,00 zł 

Pieczone udko kurczaka,  ziemniaki, surówka

Danie Szefa Kuchni I - 27,00 zł

Kotlet drwala, ziemniaki , kapusta zasmażana

Danie Szefa Kuchni II - 26,00 zł

Schab w sosie cebulowym , kasza jęczmienna  , surówka

Danie Fit UP - 26,00 

Pierś kurczaka w pomidorach ze świeżą bazylią  ,kasza jęczmienna ,surówka

Danie vege - 17,00 zł

Gulasz warzywny, kasza jęczmienna

Pierogi z serem   - 20,00 zł

Skomponuj danie

 Pieczone udko kurczaka 14,00 zł

 Kotlet drwala 18,00   

  Schab 17,00 zł

Pierś kurczaka    17,00 zł

Gulasz warzywny 14,00 zł

Dodatki na ciepło 6,00 zł

młode ziemniaki / kasza bulgur/  kapusta zasmażana

Bufet sałat i surówek, 6,00 zł

mizeria z rzodkiewką / marchewka z porem  / biała kapusta

 

Opakowanie na wynos: 0,5 zł/ 1 zł/ eko : 0,8 zł/ 1,5 zł

Kompot poza zestawem: 2,00 zł

Zapraszamy! 

 

 

Wnętrze bistro Astrum

Bistro Ferpley Astrum w Warszawie

Gotujemy przez cały dzień i naprawdę to lubimy! Serdecznie zapraszamy na śniadania, lunche i domowe obiady. U nas codziennie jest nowe menu i duży wybór dań przyrządzanych wyłącznie z najlepszych produktów. Dla łasuchów mamy świeże ciasta, a także inne własne wypieki. Bistro Ferpley Astrum znakomicie nadaje się do organizowania uroczystych spotkań przy zastawionych stołach, w gronie rodziny, przyjaciół lub kolegów z pracy. Nasz lokal jest przestronny, elegancki, z letnim ogródkiem i bezpiecznym parkingiem. Sprostamy każdemu wyzwaniu i chętnie pomożemy naszym klientom wyprawić urodziny, imieniny lub celebrować inne ważne w życiu chwile. Menu przygotujemy zgodnie z ich życzeniami, dbając o wszystkie szczegóły. A całą uroczystość zaplanujemy i zrealizujemy tak, aby uczestnicy miło wspominali spędzony tu czas. Gwarantujemy, że będzie to impreza zorganizowana ze smakiem!

Kontakt mailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Kontakt telefoniczny: kom. 504 170 313

Łopuszańska 95

02-457 Warszawa

ikona facebookBISTRO ASTRUM

Zobacz więcej

 

przystawki na tacy

 

Poniedziałek 25 sierpnia 2025

   

1. zupa: pomidorowa z makaronem

300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł

2. zupa: krem z buraka z serem feta ( wege )

300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł

3. danie dnia: udziki marynowane w zielonym pieprzu 24 zł
4. danie szefa I: szynka w sosie chrzanowym 27 zł
5. danie szefa II: filet z indyka w wiórkach kokosowych

27 zł

dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub ryż paprykowy, warzywa pieczone z imbirem lub surówki do wyboru

 

6. wegetariańskie I: placki z cukinii, marchwi i kaszy gryczanej + sos jogurtowy + surówka

24 zł

7. wegetariańskie II: strogonow z boczniaków + ryż

24 zł
8. surówki do wyboru: * pomidory z papryką z pesto z rzodkiewki * kalafior z brokułem i kukurydzą * kapusta pekińska z porem i ananasem ( bez zestawu
obiadowego 7 zł) 

9. warzywo na ciepło: warzywa pieczone z imbirem

( bez zestawu
obiadowego 7 zł) 

10. kompot owocowy do zestawu 

( bez zestawu 2,5 ,-)
   

 

 

Wtorek 26 sierpnia 2025

1. zupa: barszcz ukraiński

300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł

2. zupa: z czerwonej soczewicy ( wege )

300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł

3. danie dnia: klopsiki w sosie carbonara 24 zł
4. danie szefa I: sznycel z indyka z jajkiem sadzonym 28 zł
5. danie szefa II: faszerowany kabaczek 27 zł

dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub kasza jęczmienna, fasolka szparagowa z bułką tartą lub surówki do wyboru

 

6. wegetariańskie I: kotlet jajeczny z pieczarkami + sos tatarski + surówka

24 zł

7. wegetariańskie II: makaron z papryką i pomidorami

24 zł

8. surówki do wyboru: * marchewka z ananasem * biała kapusta ze szpinakiem baby * kiszony ogórek z marchewką i czerwoną cebulą

(bez zestawu
obiadowego 7 zł)
9. warzywo na ciepło: fasolka szparagowa z bułką tartą  (bez zestawu
obiadowego 7 zł)

10. kompot owocowy do zestawu 

(bez zestawu 2,5,-)
   

 

 

Środa 27 sierpnia 2025 

1. zupa: grochowa na wędzonce

300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł

2. zupa: koperkowa ( wege )

300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł

3. danie dnia: indyk hoi sin 24 zł
4. danie szefa I: miruna panierowana w jajku z pestkami słonecznika

27 zł

5. danie szefa II: pierś z kurczaka zapiekana oscypkiem z żurawiną 27 zł

dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub ryż, brokuły parowane z ziarnami lub surówki do wyboru

 
6. frytki ( do zestawu + 7 zł ) porcja 15 zł
7. wegetariańskie I: naleśniki ze szpinakiem i czosnkiem + sos z sera lazur 24 zł

8. wegetariańskie II: pomidory faszerowane po prowansalsku + ryż

24 zł
9. surówki do wyboru: * czerwona kapusta z warzywami * mizeria z ogórka i białej rzodkiewki * kapusta kiszona z jabłkiem

( bez zestawu
obiadowego 7 zł )

10. warzywo na ciepło: brokuły parowane z ziarnami

( bez zestawu
obiadowego 7 zł )

11. kompot owocowy do zestawu 

(bez zestawu 2,5,-)
   

 

Czwartek 28 sierpnia 2025 

1. zupa: rosół z makaronem

300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł

2. zupa: jarzynowa ( wege )

300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł

3. danie dnia: filet z kurczaka panierowany w jajku 24 zł
4. danie szefa I: polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 28 zł
5. danie szefa II: chilli con carne + ryż 29 zł

dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub kasza bulgur, marchewka z groszkiem lub surówki do wyboru

 

6. wegetariańskie I: makaron z orientalnymi warzywami i kotlecikami sojowymi na ostro

24 zł

7. wegetariańskie II: kluski śląskie w sosie z boczniaków

24 zł

8. surówki do wyboru: * marchewka z chrzanem * surówka letnia * sałatka z ogórków

( bez zestawu
obiadowego 7 zł )
9. warzywo na ciepło: marchewka z groszkiem ( bez zestawu
obiadowego 7 zł )

10. kompot owocowy do zestawu 

(bez zestawu 2,5,-)
   

 

 

Piątek 29 sierpnia 2025

1. zupa: grzybowa

300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł

2. zupa: krem z batatów z wędzonym twarogiem ( wege )

300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł

3. danie dnia: bitki wieprzowe w sosie cebulowo tymiankowym 24 zł
4. danie szefa I: dorsz smażony 27 zł

5. danie szefa II: filet z kurczaka w sezamie

27 zł

dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub kasza gryczana, plastry buraka lub surówki do wyboru

 

6. frytki ( do zestawu + 7 zł ) porcja 

15 zł

7. wegetariańskie I: gnocchi z sosem serowo brokułowym

24 zł
8. wegetariańskie II: włoska kapusta faszerowana kaszą gryczaną i grzybami 24 zł
9. surówki do wyboru: * kiszona kapusta na słodko * surówka witaminowa * kapusta biała z marchewką, kukurydzą i porem (bez zestawu
obiadowego 7 zł)

10. warzywo na ciepło: plastry buraka

 

 (bez zestawu
obiadowego 7 zł)

11. kompot owocowy do zestawu 

(bez zestawu 2,5,-)