Bistro Ferpley Astrum w Warszawie
Gotujemy przez cały dzień i naprawdę to lubimy! Serdecznie zapraszamy na śniadania, lunche i domowe obiady. U nas codziennie jest nowe menu i duży wybór dań przyrządzanych wyłącznie z najlepszych produktów. Dla łasuchów mamy świeże ciasta, a także inne własne wypieki. Bistro Ferpley Astrum znakomicie nadaje się do organizowania uroczystych spotkań przy zastawionych stołach, w gronie rodziny, przyjaciół lub kolegów z pracy. Nasz lokal jest przestronny, elegancki, z letnim ogródkiem i bezpiecznym parkingiem. Sprostamy każdemu wyzwaniu i chętnie pomożemy naszym klientom wyprawić urodziny, imieniny lub celebrować inne ważne w życiu chwile. Menu przygotujemy zgodnie z ich życzeniami, dbając o wszystkie szczegóły. A całą uroczystość zaplanujemy i zrealizujemy tak, aby uczestnicy miło wspominali spędzony tu czas. Gwarantujemy, że będzie to impreza zorganizowana ze smakiem!
Kontakt mailowy:
Kontakt telefoniczny: kom. 504 170 313
Łopuszańska 95
02-457 Warszawa
Poniedziałek 31 marca 2025 |
|
1. zupa: Ogórkowa |
300 ml 7zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Krem dyniowy ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Eskalopki drobiowe w sosie śmietanowym | 24 zł |
4. danie szefa I: Sznycel z indyka z jajkiem sadzonym | 29 zł |
5. danie szefa II: Lasagne bolognese z sosem pomidorowym |
28 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: ziemniaki puree lub ryż paprykowy, marchewka z groszkiem lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: Placki ziemniaczane ze śmietaną + surówka |
24 zł |
7. wegetariańskie II: Boczniaki duszone z cukinią i wędzonymi śliwkami + ziemniaki puree |
24 zł |
8. surówki do wyboru: * Kapusta czerwona z groszkiem i jabłkiem * Biała kapusta z ogórkiem i koperkiem * Marchewka z chrzanem | ( bez zestawu obiadowego 7 zł) |
9. warzywo na ciepło: Marchewka z groszkiem |
( bez zestawu obiadowego 7 zł) |
10. kompot owocowy do zestawu |
( bez zestawu 2,5 ,-) |
11. Danie Extra przygotowane na zamówienie: Pieczona golonka + sos chrzanowy + ziemniaczki opiekane + młoda kapusta z koperkiem |
46 zł |
Wtorek 01 kwietnia 2025 |
|
1. zupa: Kapuśniak z młodej kapusty |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Szpinakowa ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Penne carbonara | 24 zł |
4. danie szefa I: Karkówka z grilla z sosem tzatzyki | 27 zł |
5. danie szefa II: Kurczak caprese | 27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: ziemniaki puree lub kasza bulgur, fasolka szparagowa z bułeczką lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: Gulasz warzywny z białą fasolą + kasza |
24 zł |
7. wegetariańskie II: Kluski leniwe z bułeczką |
24 zł |
8. surówki do wyboru: * Surówka z buraka z porem i ogórkiem kiszonym * Surówka witaminowa * Kapusta pekińska z ananasem, porem i majonezem |
(bez zestawu obiadowego 7 zł) |
9. warzywo na ciepło: Fasolka szparagowa z bułeczką | (bez zestawu obiadowego 7 zł) |
10. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
11. Danie Extra przygotowane na zamówienie: Pieczona golonka + sos chrzanowy + ziemniaczki opiekane + młoda kapusta z koperkiem |
46 zł |
Środa 02 kwietnia 2025 |
|
1. zupa: Z kurczakiem curry na mleku kokosowym |
300 ml 8 zł / 500 ml 10 zł |
2. zupa: Flaczki z boczniaków ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Indyk hoisin | 24 zł |
4. danie szefa I: Kotlet schabowy zapiekany serem i pieczarkami |
27 zł |
5. danie szefa II: Ryba po grecku | 27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: ziemniaki puree lub kasza gryczana, mix warzyw parowanych z ziarnami lub surówki do wyboru |
|
6. frytki ( do zestawu + 7 zł ) porcja |
15 zł |
7. wegetariańskie I: Green curry z cukinią i tofu + kiełki moon | 24 zł |
8. wegetariańskie II: Placki kukurydziane z salsą + surówka |
24 zł |
9. surówki do wyboru: * Kapusta kiszona * Ogórek kiszony z papryką i czerwoną cebulą * Pomidory ze szczypiorkiem i cebulą |
( bez zestawu |
10. warzywo na ciepło: Mix warzyw parowanych z ziarnami |
( bez zestawu |
11. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
12. Danie Extra przygotowane na zamówienie: Pieczona golonka + sos chrzanowy + ziemniaczki opiekane + młoda kapusta z koperkiem |
46 zł |
Czwartek 03 kwietnia 2025 |
|
1. zupa: Żurek |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Arabska jarzynowa z sezamem ( wege ) | 300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Stek wieprzowy z cebulką | 24 zł |
4. danie szefa I: Indyk w sosie porowym | 27 zł |
5. danie szefa II: Tortilla z kurczakiem + sos czosnkowy | 27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: ziemniaki puree lub kasza jęczmienna, brokuły z bułeczką lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: Cannelloni z warzywami + sos jogurtowy |
24 zł |
7. wegetariańskie II: Medalion ziemniaczany z twarogiem + surówka |
24 zł |
8. surówki do wyboru: * Marchewka z porem i ananasem * Colesław z białej i czerwonej kapusty * Seler z żurawiną |
( bez zestawu obiadowego 7 zł ) |
9. warzywo na ciepło: Brokuły z bułeczką | ( bez zestawu obiadowego 7 zł ) |
10. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
11. Danie Extra przygotowane na zamówienie: Pieczona golonka + sos chrzanowy + ziemniaczki opiekane + młoda kapusta z koperkiem |
46 zł |
Piątek 28 marca 2025 |
|
1. zupa: Fasolowa |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Jarzynowa z ryżem ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Klopsy w sosie carbonara | 24 zł |
4. danie szefa I: Ryba panierowana z ziarnami słonecznika | 27 zł |
5. danie szefa II: Pierś z kurczaka w panko |
27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: ziemniaki puree lub kasza jęczmienna, marchewka baby z masłem lub surówki do wyboru |
|
6. frytki ( do zestawu + 7 zł ) porcja |
15 zł |
7. wegetariańskie I: Kluski śląskie w sosie grzybowym |
24 zł |
8. wegetariańskie II: Kotlet z kalafiora i marchwi + sos tysiąca wysp + surówka | 24 zł |
9. surówki do wyboru: * Kapusta pekińska ze sweet chilli * Sałatka szwedzka * Kapusta kiszona na słodko | (bez zestawu obiadowego 7 zł) |
10. warzywo na ciepło: Marchewka baby z masłem |
(bez zestawu obiadowego 7 zł) |
11. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
12. Danie Extra przygotowane na zamówienie: Gicz cielęca w sosie limonkowo tymiankowym + pieczone ziemniaki + buraki plastrach w miodzie |
54 zł |