Bistro Ferpley Astrum w Warszawie
Gotujemy przez cały dzień i naprawdę to lubimy! Serdecznie zapraszamy na śniadania, lunche i domowe obiady. U nas codziennie jest nowe menu i duży wybór dań przyrządzanych wyłącznie z najlepszych produktów. Dla łasuchów mamy świeże ciasta, a także inne własne wypieki. Bistro Ferpley Astrum znakomicie nadaje się do organizowania uroczystych spotkań przy zastawionych stołach, w gronie rodziny, przyjaciół lub kolegów z pracy. Nasz lokal jest przestronny, elegancki, z letnim ogródkiem i bezpiecznym parkingiem. Sprostamy każdemu wyzwaniu i chętnie pomożemy naszym klientom wyprawić urodziny, imieniny lub celebrować inne ważne w życiu chwile. Menu przygotujemy zgodnie z ich życzeniami, dbając o wszystkie szczegóły. A całą uroczystość zaplanujemy i zrealizujemy tak, aby uczestnicy miło wspominali spędzony tu czas. Gwarantujemy, że będzie to impreza zorganizowana ze smakiem!
Kontakt mailowy:
Kontakt telefoniczny: kom. 504 170 313
Łopuszańska 95
02-457 Warszawa
Poniedziałek 18 listopada 2024 |
|
1. zupa: Gulaszowa |
300 ml 8 zł / 500 ml 10 zł |
2. zupa: Koperkowa z pomidorami ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Kotlet pożarski | 23 zł |
4. danie szefa I: Kotlet wieprzowy z papryką | 27 zł |
5. danie szefa II: Żeberka w sosie BBQ |
27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: ziemniaki puree lub ryż paprykowy, pieczona marchewka lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: Kluski w sosie serowo brokułowym |
23 zł |
7. wegetariańskie II: Kotlet z ciecierzycy i pieczarek + dip paprykowy + ryż paprykowy |
23 zł |
8. surówki do wyboru: * Ogórek kiszony z pesto * Colesław * Marchewka z porem | ( bez zestawu obiadowego 7 zł) |
9. warzywo na ciepło: Pieczona marchewka |
( bez zestawu obiadowego 7 zł) |
10. kompot owocowy do zestawu |
( bez zestawu 2,5 ,-) |
11. Danie Extra przygotowane na zamówienie: Krewetki smażone w oliwce czosnkowej + ryż jaśminowy |
48 zł |
Wtorek 19 listopada 2024 |
|
1. zupa: Kwaśnica |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Jarzynowa ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Bitka w sosie cebulowym | 23 zł |
4. danie szefa I: Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych | 27 zł |
5. danie szefa II: Burrito wołowe + surówka | 32 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: ziemniaki puree lub kasza jęczmienna, mix parowanych warzyw lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: Faszerowana papryka + kasza + surówka |
25 zł |
7. wegetariańskie II: Gulasz warzywny + kasza lub ziemniaki |
23 zł |
8. surówki do wyboru: * Kapusta pekińska z papryką i kukurydzą * parzona czerwona kapusta z jabłkiem i rodzynkami * Seler z żurawiną |
(bez zestawu obiadowego 7 zł) |
9. warzywo na ciepło: Mix parowanych warzyw | (bez zestawu obiadowego 7 zł) |
10. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
11. Danie Extra przygotowane na zamówienie: Krewetki smażone w oliwce czosnkowej + ryż jaśminowy |
48 zł |
Środa 20 listopada 2024 |
|
1. zupa: Barszcz biały |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Minestrone (wege) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Pieczone udko z kurczaka | 23 zł |
4. danie szefa I: Mintaj po grecku |
27 zł |
5. danie szefa II: Polędwiczki w sosie kurkowym | 27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: ziemniaki puree lub ryż, fasolka szparagowa z bułeczką lub surówki do wyboru |
|
6. Sushi Live (12 kawałków ) |
38 zł |
7. frytki ( do zestawu + 7 zł ) porcja |
15 zł |
8. wegetariańskie I: Fusilli z sosem dyniowym | 23 zł |
9. wegetariańskie II: Burger warzywny z sosem tysiąca wysp + frytki |
25 zł |
10. surówki do wyboru: * Kiszona kapusta na słodko z koperkiem * Pomidory z czerwoną cebulą i sosem winegret * Biała kapusta z ogórkiem, koperkiem, czosnkiem i olejem |
( bez zestawu |
11. warzywo na ciepło: Fasolka szparagowa z bułeczką |
( bez zestawu |
12. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
13. Danie Extra przygotowane na zamówienie: Krewetki smażone w oliwce czosnkowej + ryż jaśminowy |
48 zł |
Czwartek 21 listopada 2024 |
|
1. zupa: Krupnik |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Tajska na mleku kokosowym ( wege ) | 300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Spaghetti bolognese | 23 zł |
4. danie szefa I: Medalion wołowy z cebulką i suszonymi pomidorami | 29 zł |
5. danie szefa II: Karkówka z grilla z sosem tzatzyki | 27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: ziemniaki puree lub kasza bulgur, brokuły z wody z pestkami słonecznika lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: Kotlet ziemniaczany z oscypkiem + sos jogurtowo ziołowy + surówka |
23 zł |
7. wegetariańskie II: Placki z cukinii z kaszą gryczaną + surówka | 23 zł |
8. surówki do wyboru: * Buraki * Sałatka szwedzka * Kapusta pekińska z porem i czerwoną papryką |
( bez zestawu obiadowego 7 zł ) |
9. warzywo na ciepło: Brokuły z wody z pestkami słonecznika | ( bez zestawu obiadowego 7 zł ) |
10. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
11. Danie Extra przygotowane na zamówienie: Krewetki smażone w oliwce czosnkowej + ryż jaśminowy |
48 zł |
Piątek 22 listopada 2024 |
|
1. zupa: Rosół z makaronem |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Grzybowa z kluskami lanymi ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Panierowany dorsz | 23 zł |
4. danie szefa I: Kotlet litewski | 27 zł |
5. danie szefa II: Indyk w sosie curry |
27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: ziemniaki puree lub kasza pęczak, brukselka z bułką tartą lub surówki do wyboru |
|
6. frytki ( do zestawu + 7 zł ) porcja |
15 zł |
7. wegetariańskie I: Tortilla z warzywami + dip ogórkowo miętowy + frytki |
25 zł |
8. wegetariańskie II: Makaron sojowy z warzywami i kotlecikami z tofu | 24 zł |
9. surówki do wyboru: * Kiszona kapusta * Surówka po żydowsku * Marchewka z ananasem | (bez zestawu obiadowego 7 zł) |
10. warzywo na ciepło: Brukselka z bułką tartą |
(bez zestawu obiadowego 7 zł) |
11. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
12. Danie Extra przygotowane na zamówienie: Krewetki smażone w oliwce czosnkowej + ryż jaśminowy |
48 zł |