Bistro Ferpley Astrum w Warszawie
Gotujemy przez cały dzień i naprawdę to lubimy! Serdecznie zapraszamy na śniadania, lunche i domowe obiady. U nas codziennie jest nowe menu i duży wybór dań przyrządzanych wyłącznie z najlepszych produktów. Dla łasuchów mamy świeże ciasta, a także inne własne wypieki. Bistro Ferpley Astrum znakomicie nadaje się do organizowania uroczystych spotkań przy zastawionych stołach, w gronie rodziny, przyjaciół lub kolegów z pracy. Nasz lokal jest przestronny, elegancki, z letnim ogródkiem i bezpiecznym parkingiem. Sprostamy każdemu wyzwaniu i chętnie pomożemy naszym klientom wyprawić urodziny, imieniny lub celebrować inne ważne w życiu chwile. Menu przygotujemy zgodnie z ich życzeniami, dbając o wszystkie szczegóły. A całą uroczystość zaplanujemy i zrealizujemy tak, aby uczestnicy miło wspominali spędzony tu czas. Gwarantujemy, że będzie to impreza zorganizowana ze smakiem!
Kontakt mailowy:
Kontakt telefoniczny: kom. 504 170 313
Łopuszańska 95
02-457 Warszawa
Poniedziałek 19 maja 2025 |
|
1. zupa: Szczawiowa z jakiem |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Koperkowa z pomidorami ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9zł |
3. danie dnia: Spaghetti bolognese | 24 zł |
4. danie szefa I: Filet z kurczaka z ananasem zapiekany żółtym serem | 27 zł |
5. danie szefa II: Karkówka sou vide z pieczarkami |
27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub kasza bulgur, brokuły parowane lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: Gnocchi z sosem serowym |
24 zł |
7. wegetariańskie II: Tortilla z warzywami z sosem pomidorowym |
24 zł |
8. surówki do wyboru: * Mix sałat z pomidorkami cherry i sosem winegret * Marchewka z porem * Mizeria z ogórka | ( bez zestawu obiadowego 7 zł) |
9. warzywo na ciepło: Brokuły parowane |
( bez zestawu obiadowego 7 zł) |
10. kompot owocowy do zestawu |
( bez zestawu 2,5 ,-) |
|
Wtorek 20 maja 2025 |
|
1. zupa: Barszcz ukraiński |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Brokułowa z ziemniakami ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Pieczone udko z kurczaka | 24 zł |
4. danie szefa I: Skalopina ze schabu | 27 zł |
5. danie szefa II: Filet z indyka w śliwkowym sosie | 27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub ryż curry, marchewka pieczona lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: Szparagi z jakie sadzonym + ziemniaki + maślanka |
28 zł |
7. wegetariańskie II: Placki kukurydziane z salsą + surówka |
24 zł |
8. surówki do wyboru: * Parzona czerwona kapusta z jabłkiem * Surówka po żydowsku * Pomidory z serem feta i czerwoną cebulą |
(bez zestawu obiadowego 7 zł) |
9. warzywo na ciepło: Marchewka pieczona | (bez zestawu obiadowego 7 zł) |
10. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
|
Środa 21 maja 2025 |
|
1. zupa: Ziemniaczana na wędzonce |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Kalafiorowa curry ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Indyk w sosie hoisin | 24 zł |
4. danie szefa I: Ryba po grecku |
27 zł |
5. danie szefa II: Filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych | 27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub ryż, mix warzyw gotowanych na parze lub surówki do wyboru |
|
6. frytki ( do zestawu + 7 zł ) porcja |
15 zł |
7. wegetariańskie I: Risotto ze szparagami na białym winie | 24 zł |
8. wegetariańskie II: Kotlet z kalafiora + ziemniaki |
24 zł |
9. surówki do wyboru: * Kapusta kiszona z jabłkiem * Marchewka z brzoskwinią * Buraki z jabłkiem i groszkiem |
( bez zestawu |
10. warzywo na ciepło: Mix warzyw gotowanych na parze |
( bez zestawu |
11. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
|
Czwartek 22 maja 2025 |
|
1. zupa: Kapuśniak |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Flaczki z boczniaków ( wege ) | 300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Stek wieprzowy z cebulką Filet z kurczaka po włosku | 24 zł |
4. danie szefa I: Wieprzowina w sosie z grzybów leśnych | 27 zł |
5. danie szefa II: Filet z kurczaka po włosku | 27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub kasza gryczana, fasolka szparagowa lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: Szparagi z jakie sadzonym + ziemniaki + maślanka |
28 zł |
7. wegetariańskie II: Gulasz warzywny + ryż |
24 zł |
8. surówki do wyboru: * Kapusta pekińska z papryką i kukurydzą * Ogórek kiszony z musztardą francuską i miodem * Colesław |
( bez zestawu obiadowego 7 zł ) |
9. warzywo na ciepło: Fasolka szparagowa | ( bez zestawu obiadowego 7 zł ) |
10. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
|
Piątek 16 maja 2025 |
|
1. zupa: Solianka |
300 ml 8 zł / 500 ml 10 zł |
2. zupa: Krem z białych warzyw ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Eskalopki w sosie koperkowym | 24 zł |
4. danie szefa I: Dorsz panierowany | 27 zł |
5. danie szefa II: Żeberka w sosie BBQ |
27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub ryż, marchewka baby z masełkiem lub surówki do wyboru |
|
6. frytki ( do zestawu + 7 zł ) porcja |
15 zł |
7. wegetariańskie I: Kotlet z czerwonej soczewicy + surówka |
24 zł |
8. wegetariańskie II: Leczo warzywne + ryż | 24 zł |
9. surówki do wyboru: * Kapusta kiszona na słodko * Sałatka szwedzka * Biała kapusta z warzywami | (bez zestawu obiadowego 7 zł) |
10. warzywo na ciepło: Marchewka baby z masełkiem |
(bez zestawu obiadowego 7 zł) |
11. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
|