Bistro Ferpley Astrum w Warszawie
Gotujemy przez cały dzień i naprawdę to lubimy! Serdecznie zapraszamy na śniadania, lunche i domowe obiady. U nas codziennie jest nowe menu i duży wybór dań przyrządzanych wyłącznie z najlepszych produktów. Dla łasuchów mamy świeże ciasta, a także inne własne wypieki. Bistro Ferpley Astrum znakomicie nadaje się do organizowania uroczystych spotkań przy zastawionych stołach, w gronie rodziny, przyjaciół lub kolegów z pracy. Nasz lokal jest przestronny, elegancki, z letnim ogródkiem i bezpiecznym parkingiem. Sprostamy każdemu wyzwaniu i chętnie pomożemy naszym klientom wyprawić urodziny, imieniny lub celebrować inne ważne w życiu chwile. Menu przygotujemy zgodnie z ich życzeniami, dbając o wszystkie szczegóły. A całą uroczystość zaplanujemy i zrealizujemy tak, aby uczestnicy miło wspominali spędzony tu czas. Gwarantujemy, że będzie to impreza zorganizowana ze smakiem!
Kontakt mailowy:
Kontakt telefoniczny: kom. 504 170 313
Łopuszańska 95
02-457 Warszawa
Poniedziałek 21 października 2024 |
|
1. zupa: Pomidorowa z ryżem |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Jarzynowa ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Bitka wieprzowa z sosem śmietanowym | 23 zł |
4. danie szefa I: Strogonow z indyka | 27 zł |
5. danie szefa II: Karkówka sou vide z pieczarkami |
27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: ziemniaki z koperkiem lub kasza gryczana, plastry buraków pieczone na miodzie lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: Pęczotto dyniowo grzybowe + surówka |
23 zł |
7. wegetariańskie II: Makaron z sosem kalafiorowym i pestkami dyni + parmezan |
24 zł |
8. surówki do wyboru: * Marchewka z chrzanem * Mix ogórkowy * Z białej kapusty | ( bez zestawu obiadowego 7 zł) |
9. warzywo na ciepło: Plastry buraków pieczone na miodzie |
( bez zestawu obiadowego 7 zł) |
10. kompot owocowy do zestawu |
( bez zestawu 2,5 ,-) |
11. Danie Extra przygotowane na zamówienie: Cielęcina smażona z sosem bernaise i zielonym groszkiem + zapiekanka z batata + śliwka w winie i brokuł gałązkowy |
55 zł |
Wtorek 22 października 2024 |
|
1. zupa: Barszcz biały z białą kiełbasą |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Krem dyniowy ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Kotlet pożarski drobiowy | 23 zł |
4. danie szefa I: Indyk w sosie BBQ | 27 zł |
5. danie szefa II: Gulasz wołowy + kluski śląskie | 32 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: ziemniaki z koperkiem lub ryż curry, marchewka baby z płatkami migdałów lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: Kluski półfrancuskie z sosem paprykowo pomidorowym + parmezan + surówka |
23 zł |
7. wegetariańskie II: Bigos wegetariański z boczniakami + ziemniaki puree |
23 zł |
8. surówki do wyboru: * Mix sałat z pomidorkami i sosem winegret * Mizeria z rzodkiewką * Kapusta pekińska z ogórkiem |
(bez zestawu obiadowego 7 zł) |
9. warzywo na ciepło: Marchewka baby z płatkami migdałów | (bez zestawu obiadowego 7 zł) |
10. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
11. Danie Extra przygotowane na zamówienie: Cielęcina smażona z sosem bernaise i zielonym groszkiem + zapiekanka z batata + śliwka w winie i brokuł gałązkowy |
55 zł |
Środa 23 października 2024 |
|
1. zupa: Kapuśniak ukraiński |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Szpinakowa (wege) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Szynka duszona w kapuście | 23 zł |
4. danie szefa I: Mintaj w panierce |
27 zł |
5. danie szefa II: Pierś z kurczaka ze szpinakiem zapiekana serem mimolette | 28 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: ziemniaki z koperkiem lub kasza pęczak, zielona fasolka szparagowa lub surówki do wyboru |
|
7. frytki ( do zestawu + 7 zł ) porcja |
15 zł |
8. wegetariańskie I: Zapiekanka makaronowa z warzywami, pieczarkami i serem | 23 zł |
9. wegetariańskie II: Camembert w panko + żurawina + frytki + surówka |
25 zł |
10. surówki do wyboru: * Kiszona kapusta * Czerwona kapusta z rodzynkami * Pomidory z ogórkiem i papryką |
( bez zestawu |
11. warzywo na ciepło: Zielona fasolka szparagowa |
( bez zestawu |
12. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
13. Danie Extra przygotowane na zamówienie: Cielęcina smażona z sosem bernaise i zielonym groszkiem + zapiekanka z batata + śliwka w winie i brokuł gałązkowy |
55 zł |
Czwartek 24 października 2024 |
|
1. zupa: Bazyliowa z ryżem i kurczakiem |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Grzybowa z łazankami ( wege ) | 300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Medalion wołowy z konfiturą cebulowo musztardową | 23 zł |
4. danie szefa I: Eskalopki z indyka w sosie miodowo sojowym | 27 zł |
5. danie szefa II: Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym | 28 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: ziemniaki z koperkiem lub kasza jęczmienna, brokuły parowane z masełkiem i pestkami słonecznika lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: Babka ziemniaczana z kurkami i sosem dyniowym + surówka |
23 zł |
7. wegetariańskie II: Gulasz z fasoli ze szpinakiem i pomidorami + kasza jęczmienna | 24 zł |
8. surówki do wyboru: * Marchewka z brzoskwinią * Kapusta pekińska ze sweet chilli * Buraczki z ogórkiem kiszonym |
( bez zestawu obiadowego 7 zł ) |
9. warzywo na ciepło: Brokuły parowane z masełkiem i pestkami słonecznika | ( bez zestawu obiadowego 7 zł ) |
10. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
11. Danie Extra przygotowane na zamówienie: Cielęcina smażona z sosem bernaise i zielonym groszkiem + zapiekanka z batata + śliwka w winie i brokuł gałązkowy |
55 zł |
Piątek 18 października 2024 |
|
1. zupa: Wyśmienita rybna z mlekiem kokosowym |
300 ml 8 zł / 500 ml 10 zł |
2. zupa: Barszcz czerwony ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Smażony morszczuk z sosem tatarskim | 23 zł |
4. danie szefa I: Grillowany filet z kurczaka | 27 zł |
5. danie szefa II: Wieprzowina w sosie piwnym |
27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: ziemniaki z koperkiem lub kus kus, kalafior z bułką tartą lub surówki do wyboru |
|
6. frytki ( do zestawu + 7 zł ) porcja |
15 zł |
7. wegetariańskie I: Makaron penne arabiata |
23 zł |
8. wegetariańskie II: Kluski leniwe na słodko z bułeczką | 24 zł |
9. surówki do wyboru: * Kiszona kapusta * Colesław * Surówka witaminowa | (bez zestawu obiadowego 7 zł) |
10. warzywo na ciepło: Kalafior z bułką tartą |
(bez zestawu obiadowego 7 zł) |
11. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
12. Danie Extra przygotowane na zamówienie: Smażona pierś z kaczki + sos mango + pieczone warzywa + chips z buraka |
50 zł |