Bistro Ferpley Astrum w Warszawie
Gotujemy przez cały dzień i naprawdę to lubimy! Serdecznie zapraszamy na śniadania, lunche i domowe obiady. U nas codziennie jest nowe menu i duży wybór dań przyrządzanych wyłącznie z najlepszych produktów. Dla łasuchów mamy świeże ciasta, a także inne własne wypieki. Bistro Ferpley Astrum znakomicie nadaje się do organizowania uroczystych spotkań przy zastawionych stołach, w gronie rodziny, przyjaciół lub kolegów z pracy. Nasz lokal jest przestronny, elegancki, z letnim ogródkiem i bezpiecznym parkingiem. Sprostamy każdemu wyzwaniu i chętnie pomożemy naszym klientom wyprawić urodziny, imieniny lub celebrować inne ważne w życiu chwile. Menu przygotujemy zgodnie z ich życzeniami, dbając o wszystkie szczegóły. A całą uroczystość zaplanujemy i zrealizujemy tak, aby uczestnicy miło wspominali spędzony tu czas. Gwarantujemy, że będzie to impreza zorganizowana ze smakiem!
Kontakt mailowy:
Kontakt telefoniczny: kom. 504 170 313
Łopuszańska 95
02-457 Warszawa
Poniedziałek 25 sierpnia 2025 |
|
1. zupa: pomidorowa z makaronem |
300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł |
2. zupa: krem z buraka z serem feta ( wege ) |
300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł |
3. danie dnia: udziki marynowane w zielonym pieprzu | 24 zł |
4. danie szefa I: szynka w sosie chrzanowym | 27 zł |
5. danie szefa II: filet z indyka w wiórkach kokosowych |
27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub ryż paprykowy, warzywa pieczone z imbirem lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: placki z cukinii, marchwi i kaszy gryczanej + sos jogurtowy + surówka |
24 zł |
7. wegetariańskie II: strogonow z boczniaków + ryż |
24 zł |
8. surówki do wyboru: * pomidory z papryką z pesto z rzodkiewki * kalafior z brokułem i kukurydzą * kapusta pekińska z porem i ananasem | ( bez zestawu obiadowego 7 zł) |
9. warzywo na ciepło: warzywa pieczone z imbirem |
( bez zestawu obiadowego 7 zł) |
10. kompot owocowy do zestawu |
( bez zestawu 2,5 ,-) |
Wtorek 26 sierpnia 2025 |
|
1. zupa: barszcz ukraiński |
300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł |
2. zupa: z czerwonej soczewicy ( wege ) |
300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł |
3. danie dnia: klopsiki w sosie carbonara | 24 zł |
4. danie szefa I: sznycel z indyka z jajkiem sadzonym | 28 zł |
5. danie szefa II: faszerowany kabaczek | 27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub kasza jęczmienna, fasolka szparagowa z bułką tartą lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: kotlet jajeczny z pieczarkami + sos tatarski + surówka |
24 zł |
7. wegetariańskie II: makaron z papryką i pomidorami |
24 zł |
8. surówki do wyboru: * marchewka z ananasem * biała kapusta ze szpinakiem baby * kiszony ogórek z marchewką i czerwoną cebulą |
(bez zestawu obiadowego 7 zł) |
9. warzywo na ciepło: fasolka szparagowa z bułką tartą | (bez zestawu obiadowego 7 zł) |
10. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
Środa 27 sierpnia 2025 |
|
1. zupa: grochowa na wędzonce |
300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł |
2. zupa: koperkowa ( wege ) |
300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł |
3. danie dnia: indyk hoi sin | 24 zł |
4. danie szefa I: miruna panierowana w jajku z pestkami słonecznika |
27 zł |
5. danie szefa II: pierś z kurczaka zapiekana oscypkiem z żurawiną | 27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub ryż, brokuły parowane z ziarnami lub surówki do wyboru |
|
6. frytki ( do zestawu + 7 zł ) porcja | 15 zł |
7. wegetariańskie I: naleśniki ze szpinakiem i czosnkiem + sos z sera lazur | 24 zł |
8. wegetariańskie II: pomidory faszerowane po prowansalsku + ryż |
24 zł |
9. surówki do wyboru: * czerwona kapusta z warzywami * mizeria z ogórka i białej rzodkiewki * kapusta kiszona z jabłkiem |
( bez zestawu |
10. warzywo na ciepło: brokuły parowane z ziarnami |
( bez zestawu |
11. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
Czwartek 28 sierpnia 2025 |
|
1. zupa: rosół z makaronem |
300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł |
2. zupa: jarzynowa ( wege ) |
300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł |
3. danie dnia: filet z kurczaka panierowany w jajku | 24 zł |
4. danie szefa I: polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym | 28 zł |
5. danie szefa II: chilli con carne + ryż | 29 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub kasza bulgur, marchewka z groszkiem lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: makaron z orientalnymi warzywami i kotlecikami sojowymi na ostro |
24 zł |
7. wegetariańskie II: kluski śląskie w sosie z boczniaków |
24 zł |
8. surówki do wyboru: * marchewka z chrzanem * surówka letnia * sałatka z ogórków |
( bez zestawu obiadowego 7 zł ) |
9. warzywo na ciepło: marchewka z groszkiem | ( bez zestawu obiadowego 7 zł ) |
10. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
Piątek 29 sierpnia 2025 |
|
1. zupa: grzybowa |
300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł |
2. zupa: krem z batatów z wędzonym twarogiem ( wege ) |
300 ml 8 zł / 500 ml ( na wynos ) 9,5 zł |
3. danie dnia: bitki wieprzowe w sosie cebulowo tymiankowym | 24 zł |
4. danie szefa I: dorsz smażony | 27 zł |
5. danie szefa II: filet z kurczaka w sezamie |
27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub kasza gryczana, plastry buraka lub surówki do wyboru |
|
6. frytki ( do zestawu + 7 zł ) porcja |
15 zł |
7. wegetariańskie I: gnocchi z sosem serowo brokułowym |
24 zł |
8. wegetariańskie II: włoska kapusta faszerowana kaszą gryczaną i grzybami | 24 zł |
9. surówki do wyboru: * kiszona kapusta na słodko * surówka witaminowa * kapusta biała z marchewką, kukurydzą i porem | (bez zestawu obiadowego 7 zł) |
10. warzywo na ciepło: plastry buraka
|
(bez zestawu obiadowego 7 zł) |
11. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |