Bistro Ferpley Astrum w Warszawie
Gotujemy przez cały dzień i naprawdę to lubimy! Serdecznie zapraszamy na śniadania, lunche i domowe obiady. U nas codziennie jest nowe menu i duży wybór dań przyrządzanych wyłącznie z najlepszych produktów. Dla łasuchów mamy świeże ciasta, a także inne własne wypieki. Bistro Ferpley Astrum znakomicie nadaje się do organizowania uroczystych spotkań przy zastawionych stołach, w gronie rodziny, przyjaciół lub kolegów z pracy. Nasz lokal jest przestronny, elegancki, z letnim ogródkiem i bezpiecznym parkingiem. Sprostamy każdemu wyzwaniu i chętnie pomożemy naszym klientom wyprawić urodziny, imieniny lub celebrować inne ważne w życiu chwile. Menu przygotujemy zgodnie z ich życzeniami, dbając o wszystkie szczegóły. A całą uroczystość zaplanujemy i zrealizujemy tak, aby uczestnicy miło wspominali spędzony tu czas. Gwarantujemy, że będzie to impreza zorganizowana ze smakiem!
Kontakt mailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Kontakt telefoniczny: kom. 504 170 313
Łopuszańska 95
02-457 Warszawa
Poniedziałek 22 kwietnia 2024 |
|
1. zupa: Kalafiorowa |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Barszcz czerwony warzywny ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Udziki marynowane w zielonym pieprzu | 22 zł |
4. danie szefa I: Langosz z wieprzowiną + sos jogurtowo czosnkowy | 26 zł |
5. danie szefa II: Wołowa sztuka mięsa w sosie chrzanowym |
29 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub kasza bulgur, marchewka z groszkiem lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: Ser żółty panierowany + sos żurawinowy + surówka |
22 zł |
7. wegetariańskie II: Makaron orientalny z warzywami, orzechami i kolendrą |
22 zł |
8. surówki do wyboru: * surówka z parzonej czerwonej kapusty * marchewka z chrzanem * mizeria | ( bez zestawu obiadowego 6,5 zł) |
9. warzywo na ciepło: Marchewka z groszkiem ( bez zestawu obiadowego 6,5 zł ) |
( bez zestawu obiadowego 6,5 zł) |
10. kompot owocowy do zestawu |
( bez zestawu 2,5 ,-) |
11. Danie Extra przygotowane na zamówienie: KREWETKI W SOSIE NA LIŚCIACH KAFIRU (SZT. 6) + RYŻ Z PRAŻONYMI WIURKAMI KOKOSOWYMI |
47 zł |
Wtorek 23 kwietnia 2024 |
|
1. zupa: Żurek na wędzące |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Kapuśniak z młodej kapusty ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Bitki wieprzowe | 22 zł |
4. danie szefa I: Burito wołowe + frytki | 34 zł |
5. danie szefa II: Indyk panierowany w parmezanie | 27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub kasza jęczmienna, mix warzyw lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: Quiche z kurkami i oscypkiem |
22 zł |
7. wegetariańskie II: Kotlet z batata z twarogiem |
22 zł |
8. surówki do wyboru: * Surówka z rzodkiewek * Surówka z ogórka kiszonego z musztardą francuską * Surówka z białej kapusty |
(bez zestawu obiadowego 6,5 zł) |
9. warzywo na ciepło: Mix warzyw (bez zestawu obiadowego 6,5 zł) | (bez zestawu obiadowego 6,5 zł) |
10. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
11. Danie Extra przygotowane na zamówienie: KREWETKI W SOSIE NA LIŚCIACH KAFIRU (SZT. 6) + RYŻ Z PRAŻONYMI WIURKAMI KOKOSOWYMI |
47 zł |
Środa 24 kwietnia 2024 |
|
1. zupa: Szczawiowa z jajkiem |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Z soczewicy (wege) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Filet z kurczaka po parysku | 22 zł |
4. danie szefa I: Lasagne bolognese |
26 zł |
5. danie szefa II: Morszczuk smażony w panierce z pestkami słonecznika | 26 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub ryż curry, warzywa korzenne lub wybór surówek |
|
6. frytki ( do zestawu + 5 zł ) porcja |
14 zł |
7. wegetariańskie I: Krokiety z wędzonym twarogiem i ziemniakami | 22 zł |
8. wegetariańskie II: Kotlet mielony owsiany z warzywami + dip jogurtowy + surówka |
22 zł |
9. surówki do wyboru: * Mix sałat z pomidorkami cherry * Kapusta pekińska z kukurydzą i ananasem * Kapusta kiszona |
( bez zestawu |
10. warzywo na ciepło: Warzywa korzenne (bez zestawu obiadowego 6,5 zł) |
( bez zestawu |
11. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
12. Danie Extra przygotowane na zamówienie: KREWETKI W SOSIE NA LIŚCIACH KAFIRU (SZT. 6) + RYŻ Z PRAŻONYMI WIURKAMI KOKOSOWYMI |
47 zł |
Czwartek 25 kwietnia 2024 |
|
1. zupa: Rosół orientalny |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
2. zupa: Pieczarkowa z makaronem ( wege ) | 300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Wieprzowina orientalna | 22 zł |
4. danie szefa I: Pierś ze szpinakiem zapiekana w beszamelu | 26 zł |
5. danie szefa II: Szaszłyki z indyka z sosem lutenica | 27 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub ryż, fasolka szparagowa lub surówki do wyboru |
|
6. wegetariańskie I: Placki kukurydziane + salsa pomidorowa |
22 zł |
7. wegetariańskie II: Wege bowl | 23 zł |
8. surówki do wyboru: * Surówka wiosenna * Pomidory z octem balsamicznym * Seler z żurawiną |
( bez zestawu obiadowego 6,5 zł ) |
9. warzywo na ciepło: Fasolka szparagowa (bez zestawu obiadowego 6,5 zł) | (bez zestawu obiadowego 6,5 zł) |
10. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
11. Danie Extra przygotowane na zamówienie: KREWETKI W SOSIE NA LIŚCIACH KAFIRU (SZT. 6) + RYŻ Z PRAŻONYMI WIURKAMI KOKOSOWYMI |
47 zł |
Piątek 26 kwietnia 2024 |
|
1. zupa: Gulaszowa |
300 ml 8 zł / 500 ml 10 zł |
2. zupa: Krem z pomidorów z grzankami ( wege ) |
300 ml 7 zł / 500 ml 9 zł |
3. danie dnia: Kotleciki rybne | 22 zł |
4. danie szefa I: Medalion z indyka po bałkańsku z grilla | 26 zł |
5. danie szefa II: Sztufada wieprzowa |
26 zł |
dwa dodatki w cenie zestawu: młode ziemniaki z koperkiem lub kasza pęczak, kalafior z bułeczką lub surówki do wyboru |
|
6. frytki ( do zestawu + 5 zł ) porcja |
14 zł |
7. wegetariańskie I: Gulasz z boczniaka + młode ziemniaki z koperkiem |
22 zł |
8. wegetariańskie II: Knedle z truskawkami + słodka śmietanka | 22 zł |
9. surówki do wyboru: * Colesław * Surówka z kiszonej kapusty * Marchewka z porem | (bez zestawu obiadowego 6,5 zł) |
10. warzywo na ciepło: Kalafior z bułeczką (bez zestawu obiadowego 6,5 zł) |
(bez zestawu obiadowego 6,5 zł) |
11. kompot owocowy do zestawu |
(bez zestawu 2,5,-) |
12. Danie Extra przygotowane na zamówienie: KREWETKI W SOSIE NA LIŚCIACH KAFIRU (SZT. 6) + RYŻ Z PRAŻONYMI WIURKAMI KOKOSOWYMI |
47 zł |